3D Printers

 

 

 

 

3D printer-reviews in het Nederlands

Op de onderstande pagina's maak ik enkele overzichten van testen en reviews van 3DPrinters die ik hier heb gebruikt of aan de nozzle gevoeld.

Ik heb dit al eerder gedaan maar in oktober 2020 ben ik hieraan opnieuw begonnen met een nieuwe opmaak en concept: minder praatjes, meer plaatjes, meer beeld en ook een groter aantal video's (gelinkt).

Voor mij is dit geen betaald werk maar hobby-gebruik en voornamelijk gebruik ik de 3D printers voor praktische toepassingen - dus niet zozeer voor het printen van een leuk poppetje of diertje van plastic. De reviews zullen daardoor ook daarop van toepassing zijn.

Momenteel heb ik een (nieuwe) review gemaakt van de volgende 3D Printers:

* Anet ET5X FDM Printer, 300x300x400 mm, bouwjaar: 2020
* Anet ET4 FDM Printer, 220x220x250 mm, bouwjaar: 2020-2021
   
   
   
   
   
   
   
   


Overige video's en uitleg over 3D printen in het Nederlands

Op de onderstande pagina's zie je een paar links naar informatieve video's die ik gemaakt heb met betrekking op 3D printen. Ik heb ook enkele video's in het Engels gemaakt, die vind je op mijn youtube-kanaal over 3D printen: EL 3D print

Upgraden van een printer naar Marlin (voorbeeld: Anet ET4) - deel 1: hardware In deze serie video's leg ik uit hoe je een 3D printer kunt upgraden met een 'flasher' naar Marlin 2.0 . Als voorbeeld gebruik ik een Anet ET4 printer maar dit werkt ook zo op andere types en merken.
Upgraden van een 3d printer naar Marlin - deel 2: software, firmware.
Deel 3 (nog af te ronden)
   
De elektronische veiligheid bij o.a. 3D printers Met als voorbeeld een Anet ET4 geef ik wat uitleg over elektronische veiligheid. Belangrijk maar vaak vergeten onderwerp.
   
   
   {Terug naar Begin}

ELFiets 3DPrint - EL3Dprint

 

 
10.04.2021